Thursday, 24 November 2016

come back

kini saya kembali...cehh mcm iklan pulak...so nak tanya nie masih ada lagikah followers yg datang menjejakan mouse mereka ke sini...kalau xde pown sis tetap nak menulis...ini adalah kenangan..marilah kite smbung ke cerita asal
buka buka blog tetibe semua dah baru...sampai rase macam aku nie buta IT ke...macam kt u tu x belajar kan...okay relax la...xmau gadoh gadoh...
siapa la minah nie tetibe je muncul di alam blog nie...ok sebenarnya sy dh lama menyepi atas sebab terlalu sibuk dengan study yang x seberapa tu....so entry nie merupakan entry ke 3 kali saya telah menulis ye...eh tak paham kan..sebenarnya nie adalah entry ke 3 saya selepas setahun demi setahun saya merasa kan yang saya sudah lama tidak berblog...so sekarang nie mood berblog dah come back..harapnya lepas nie banyak entry menyusul la ye..mybe kene buat jadual untuk mengelakkan blog berhabuk..
sekarang nie rase kekok nk gelar diri hana..lebih selesa gelar saya la yea...so sekarang saya sedang menikmati cuti sem yg hanya berbaki selama beberapa hari..belum di tolak malas, tido, makan dan minum..so selepas ini saya akan bergelar pelajar semester 5 iaitu semester akhir insyaAllah jadi kesibukan tu mestilah sentiasa sibuk dan di tambah dengan penyakit M iaitu malas...
okay dah banyak mengarut so...kalau korang nak tahu  ap story story lepas nie..keep visit this blog...
okay bye
checklist entry akan datang
-after 4 years
-trip from melaka to kuantan, kl, langkawi, and penang
-study week
-final exam
-project DIY
-subject sem 3 DIB
-result final sem 3
-subject sem 4 DIB

okey atas tu list yea..so nanti saya update walaupun tiada pembaca :( bye
 

Saturday, 16 April 2016

testing skit....



fuhhh.......
dah lama sangat menghilangkan diri...sebenarnya sem nie agak sibuk...
nntikan story dr sy ok.....insyaallah akan update wktu terdekat

Thursday, 10 December 2015

sem 3


ish makin rindu kn nak menulis...apa lg bila dh bosan ddk hostel nie...
ok 29/11/2015 hari tu hana dah balik lendu dan meneruskan lagi perjalanan hidup sebagai seorang pelajar...ok sem nie mental x kuat...second day dah jatuh air mata...mls la nk story kisah ap...tp nie kisah mcm kau ad kt situ sama je mcm kau xde...mcm kau x mujud bagi org sekeliling ko...nie kes pling koyak mental..btw biarlah hana je yg tahu apa yg sebenarnya berlaku...

dh hmpir 3 mnggu jgak lah kt sini...dan truely i not stronger enough like last sem...maybe kene cari kekuatan lain...btw alhamdulillah mkin hari makin blh terima..yang semua org blh jadi kawan kite tp x blh terima kelemahan yg kite ad...ok tahu korg x phm...semalam ad terbaca 1 kata2 kt fb...dia tlis mcm nie "TAK SUKA AKU? BAGUS. KURANG DAH SATU HATI AKU KENE JAGA"
btw kata2 tu bnyk mksd tersirat....dan bila kau makin kenal siapa kawan kau dan siapa lawan kau...
you know what..last sem hana kene perlekehkan dan dia mmg cuba nk jatuhkn hana...nk tahu x sapa dia...dia ialah insan bernama kawan...x sangka kn? masa 2...ya allah x sangka nya...tp xpe igt satu lagi kata2 "IF PEOPLE ARE TRYING TO BRING YOU DOWN IT ONLY MEANS THAT YOU ARE ABOVE THEM"..igt x semua kawan kau baik...btw suka dgn kata2 nie..sbb kau tahu yg kau lg better dr dia...alhamdulillah ats kurniaan kejayaan yg allah anugerahkan kepada aq selama 3 semester (pra dip & dip part1 and 2) and my main goal ialah no repeat paper until the end of my studies..insyaallah..doakan hana ye korg