Saturday, 30 March 2013

Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots

saya join....
banner

jom join reramai......
okey
syarat2
  •  Wajib follow Blog Marfie Dots yang tak berapa cantik nie. (follow sini )
  •  Buat entry bertajuk '' Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots"
  • Letak banner di atas di entri anda dan back link ke sini.
  • Anda boleh tag seberapa ramai rakan yang anda mahu.
  • Letak URL entri anda di ruangan komen di bawah dan bukan di shoutbox


wow........hobi baru....

lalallalal......saya lah budax darjah lima....tolong jgn percaya....tolonglah percaya
hihihii
asl nie...???
sihat x semua
rndu sy x???
angkt tgn.....hihihi....masih lagi gedix...
okey lw x nk bace tlg tkn pangkah d ats ye.....
kejam2

sekarang ada hobi bru...
klw dlu asyk bke fb...
tp
sekarang tgah nk menyendiri...
n fb 2 da d deactivekn...asl nie....???
ish2
sy da mlz berfb...
kerana sebab2 tertentu...

sekarang hobi bwu sy adlh berblogging...
ish2
so best.....dulu tkot2 nk wt blog...
sekarang rase mcm blog nie separuh drpd hdup sy.....
okey...
klw nk tw sy on bloger sy slalu sgt tgk2 post follower sy....2 yg pertama
kedua...
jika ad segmen o GA mesti tgn nie gedix2...mcm kucing nk mkn.....ha3...langsung x masuk akl ayt....
okey seterusny....sy suke ikt segala yg kedua....tp...
hakikat sy x pndai nk wt banner 2 blh dtkn...
so alternatif sy adlh....dgn memaparkan link ny.....tolonglh jgn menganjing sy T___T
ketiga...bila da join mesti lah sy akn follow bloger yg d swh...so dlm mase yg same sy dpt berkenalan...n dpt tmbh2 ap yg ptot...hi awk2 yg saya follow....
hihihi...
p2
klw sy ase blog sy nie membosan kn sy akn update.....sy tgk kt tutorial blog....okey mengaku....
p2
lastly sy akn update post....2 pown lw ad idea...
n
sy akn opline....

biasany...klw mood sy amat ad sy akn mengupdate 3 -4 post sekali...
giler btol kn??okey sy mmmg gler mengupdate....

okey
sekian
sayang semua....

Segmen : Bloglist 3 Bulan by AinMfna

hihihi....wahai tangan jangan lah gedix sgt nk join2 segmen...
kate hati kecilku...
join just for fun....
thanz tuan blog a.k.a ain kerana telah mengajak saya....
hihihih....
okey 2 je.....
nie banner....soey lw xmenepati....sy budax bwu belajar....
klw slh hrp d maafkn :)

klik lah banner 2...lw blh....hihihi....klik lah laman web yg tertera....utk menjoin...
bye
sekian...

Friday, 29 March 2013

pencarian bloglist blog bila jari mula menaip APRIL & MAY

first time nk join....
okey...xtw lah dpt menang x....
join utk suke suki...
lw menang alhamdulillah

okes sy join nie

hadiah dy best.....btw just happy2 je join first time...
klik http://sweetsour93.blogspot.com/2013/03/pencarian-bloglist-blog-bila-jari-mula.html.....utk join....meh la join reramai....thanz........okey bye2...soey.....sy xpndai...just tgn nie nk sgt menaip n menjoin...... :) 

Wednesday, 27 March 2013

saya???siapa saya???

okey....jap2
sape nk kenal saya???

okeh pd yg nk 2 silalah komen di bwh entry ini....
sy akn perkenalkan diri saya jika anda semua nk kenal dengan saya

jika x nk
herm...tgu lah....
nanti bile aq da ase nk wt kuar entry psl saya saya wt la...

jika ad yg nk  sekarang silalah komen...
hihihihi T___Y

kecewny.....


herm entry nie nak citer serba sedikit kisah cinta aq n dia....

mmg aq beberapa hari nie....xad mood utk wt post o entry...
aq just bke internet 5 mnt p2 ttp....
em not in mood
but this day ok skit...
asl tajuk dy kecewa

aq kecewa dengan sape???

ish2 ary 2....selongkar2 selongkar dan selongkar....
jumpe lah something yg bwt aq amat marah dan kecewa dengan dia.....
em......tp aq xnk ah citer asl aq kecewa n bnda ap yg smpai aq kecewa giler....
until now aq msih igt aq bndaa 2....
sukarr nk trima....
tp
aq n dy saling memahami...
so
seperti entry dulu yang tajuk memaafkan
aq dengan haty yg rela maafkan lah jugak.....em...
tp
kecewa dlm haty msih blum pudar bile igt blik tragedi 2....

moral
*dalam percintaan mesty ad yg mengalah
*saling memahami
*saling memaafkan
*yang pling penting kiter kene jujur dgn dia dan haty kite

sekian dari saya.....
yang penat menulis no more love u in my life

sibuk....!!!!

oh lalalalal

cuti sekolah da lame mula.....em...

sungguh lumrah manusia....yang masih menjd student

time cuti mesty nk g klaz o skul

tp 
bile time x cuti

ko g ambk mc sesuka haty....

hihihihi
kidding

owh asl ea lame x update blog???

eh jap2

lame da ea x update???

kowg rindu aq kn ??? haahahahah,,,perasaan lebih lah

owh ok.....cuti kali nie pling bosan

asl ko bosan???
nak tw sebab??

sebab ko x bke bku.....wt la cara owg nk ambk spm skit...

hiihhi
jgn terasa trlbih emo dgn dri sendry...

em

da lari dari tajuk nie cik kak oit

ok

balik kepada tajuk....
hai kawan2
ad ke owg bace??
thanz for reading a novel my blog

okey sudah2
asl aa???tajuk sibuk???
herm
yelaa
sibuk sgt aq sekarang smpai blog pown x terupdate...

hey ap aq bwt
oh...eh aq rmai peminat tw 2 sibuk...
hahaha...tpu je...


saya memang sibuk...
pg bgn p2 siap2 kn ap yg patot n x patot
ptg asyk mengadap cik kucing meow2 name poreng....hihihihi...kidding ngn dy best siap kene ggt tgn ag...

mlm...
sekarang tdo awal...asl???
em bdn selalu x sedap  xsedap badan...

em xtw la ap nak jd dgn ank dara nie....
mkin hari mkin lesu je....hihihi

em hakikatny....sekarang dah jatuh cinta dgn si blogger....
hahaha
sy mmg sibuk mcm d atz....btw sy msih sempat mentelaah blogger sendry...
sebenarny...nak wt header tp sob2 T______T  tp x pndai......blh x tlg ajar2 kn???

sy blogger bwu....tp hakikatny sy xtw mcm mne nk cntikkn lg blog...
blog nie cntik pown sbb mmbr bgtw dy ambk kt mne2....ha3....

mintax jasa baik....tlg ajarkan bwt *header* yg simple pown xpew....

lw nak upah blh bg topup jelah....
hihihi...

mencari owg yg iklaz mmbntu.....sekian

thanz for bace entry pling ngarut nie
bye2...
mntx tlg eh2....segala jasa baik akn d kenang :)

Saturday, 23 March 2013

sayang2...benci2



em...mesty kowg selalu ckp kn.....aq blh lupakan dy wlaupown aq pernah syg dy...aq mesty akn benci dy...

eem...ungkapan 2 selalu kuar dr mulut aq....
mengikut pengalaman....aceceh blh bla aq kn???
aq pernah syg dy tp dlm mase skrg aq benci dy.....
but hakikat aq x blh tpu dri sndry....dlu aq trlampau benci kt dy.....
skrg
hakikat aq syg gler ba** at dy...
em nk ckp ah aq kwn je ngn dy...
bb aq x suke nk perang2 nie...
tp
aq skrg xad mood sgt nk tgur owg kt sekeliling aq...
entah
aq ase
dy owg wt aq nie mcm x wujud je....??
tak pew aq x kesah sgy sbb
aq mmg suke hdup cara aq sndry....
em

balik semula kpd tajuk....
pernah dgr x???
benci tnda syg
n
owg tua2
ckp
jgn benci sgt kt owg sbb mane tw 6t owg yg kiter benci 2 mnjd owg yg pling kiter syg suatu mase nanti

yeay ini mmg trjd kepada saya taniah2....

sekian...salam syg semua

Thursday, 21 March 2013

jangan kacau aq

hidup
mesti ad prinsip
betul x???
hihihi

prinsip hdup sy bnyk antarany ialah
-jangan kacau hdup saya selagi sy x kcau hdup awak
-jangan pertikaikan ap yang saya buat dlm hdup saya...
-jangan nak ubah cara hdup saya jika anda bukan ibu bapa saya
-hanya ibu bapa saya yang boleh ubah cara pemakaian dan cara hdup saya
-saya paling pantang bile owg sentuh tentang keluarga dan hdup sy
-apa yang saya buat adlah keinginan sendiri dan bukanlah paksaan mana2 pihak

so
da tgk kn???
ha.....
aq senang je
klw ko kcau hdup aq....
mmg aq akn benci ko...
sbb ko suke sgt kacau prinsip diatz
aq mmg x suke owg kcau prinsip hdup aq...
sekian

jika x nk kene benci dgn aq tlg lah jage dry ko 2 dlu
sblum nk tgur owg punye prinsip okey...
bye2

nak bersendirian ???

dalam sary 2 nie....
selalu sowg2....
xtw la kenapa...
tp
sy x kesah
bb sy ase lg bez bersendirian drpd dox bersama owg2 yang penipu....

mungkin lah....
sejarah berulang...
seperti biasa...
sy selalu bersendirian...
bg sy e2 lah yang menghapy kn sy setiap hary...

bg sy....owg2 d sekeliling sy x bg sy ap2
mak n ayh sy yg bg sy belajar....bg sy duit ... betol x??

em....
keadaan ini mungkin berterusan...
dalam diari hdup sy semua owg kwn...
tp
untuk mencari seorang kwn @sahabat sejati xad lagi...

tipu lah kn lw sy kate sy ni xnk sahabat sejati,...
semua owg nk...

em
sy xnk buka aib owg lah...
dan sy xnk citer kenapa sy selalu bersendirian sejak dua menjak nie...
tp
yg pasti sy hanya ingin hdup dgn cara sy..
ow x suke...
x pyh dekati sy...
ngn sy x susah pown....


jgn jd kn hdup anda d control oleh owg yang bukan bergelar ibu bapa anda
hdup anda anda yang tentukan....dan hanya ibu bapa yang boleh mencontrol hdup anda...
salam sayang....muahx

Tuesday, 19 March 2013

selok...fist time jumpe....

selok???

asl nie....
okes

nak tw citer knpe n sape yg first time jmpe aq???

jwbnya sebentar lagi...

naaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk....ciiiiiiiiiiiiiittttttttttttteeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr....
nk dengar x???
xnk dengar x pyh bace...xpyh dengar....

okey 
pada tarikh 17 feb 2013...
pada pkul 2.50 p.m.
tempat :dirahsiakan...


okey....
kami x berjanjy utk bertemu jnjy dgn dia...
kami x kuar same2...
kami kuar kerana urusan masing2...

pd hari 2 dy ad latihan lesen...
so...sy mmg da tw la dy berada d mne...
dan sy kuar bersama family....
tp
mmg kami x berjanjy...
kerana kami sama2 sibuk...
e2 hanyalah kebetulan semata2

okey.....tmpt kami jumpe begitu tmpat awam...
dan
kami berjumpa seperti kwn yg lame x berjumpa...

ddk mmg jauh...sy dox bwh atap...
dy sngup dox tgah  pnas....
ha3...nmpk pengorbanan first time jumpe.... 

nmpk x jam kt atz 2???
ha ko bayangkan dy dox tgh pns...
owh...sesungguhny aq x kejam...just dy je yg nk dox tgh pnz 2..

igt lg time jumpe 2...
aq kai bju kemeja merah labuh...bunga2...
ha3...
dy pkai bju kemeja wrne biru belang2 putih lw x slap
nmpk kn kami x sehati sejiwa...
x berkompromi pown...xad kaitan

malu???
tpu lah klw aq ckp aq x malu....
malu giler kowt....
ko bayangkan selama setahun lbih kami kenal...
ha....nmpk x...
kami x pernah jmpe....pd hari yg d tlis d atz 2 lah first time jumpe....
okey...
sy x mnt sgt jumpe secara berdua2 an kerana....mmg x pnh bwt...
insyallah sy akn tetapkan dri supaya....x jumpe dgn og yg x dkenali. aka x prnah jumpa @ kenal dan x pernah jumpe....
jumpe hari 2....
xsmpai pon 5 jam...
jgnkn 5 jam....5 mnt x smpat
just 3 mnt g2...
sbb
dy ad keja yg amat penting...
dy ckp dy jumpe ngn saya rase happy...*perlu ke gtw*
ha3..
okey habis...thanz for reading....bye2

horaayyyy...
saya x bangga ngn awak2 nie...

but seperti biase....
entry nie xad kene mengena dgn sape2...sekian...

hey sy x solo...
sy ad mk n ayh...dan allah disisi...
hihihihi :P

Monday, 18 March 2013

sukenya...

wah....wah....wah....

cantiknya....

em jeles tgk blog owg cantik2

kiter x mampu sbb kiter x pro bab2 nk mencantikkn blog nie....

eh2 awak share lah sikit boleh

tak maluny lah aqu... T___T

da

xad ayat...
esk skul

mari lah tdo...

malam masih muda,...

semua ini poyo...

jap2

ad sape2 x nk kenal sy???
hahahha...gedik je....
xpela....just nk bgtw...lw nk kenal...
silalah bgtw....

nanti ad pulak yang ckp blog ini adlh kepunyaan kucing putih di profile 2 ha....

okey nantikan

hari dan tarikh

sy akn intro serba sebanyak mana yang ad pada diri saya...

ap2 pown

mohon maaf jika ad tersinggung dengan bahasa yang x berapa ok @ayt yang membuat anda2 marah...
*blog nie hanyalah luahan hati saya....bubye

xad follower....

saya ad sowg je follower...
2 pown sy kenali dy dr pd kak sy,....

iaitu http://zoeyzauyah.blogspot.com

hihihi...
xpandai mengetag disini...
masih bwu lg blog nie...

btw suka sgt bace entry akak siti nie

thanz for follow me

syg awak.... :P

deactive facebook..untuk sebulan...

saya deactive fb utk sebulan ????

asl
sbb nk study betul2
saya x kesah sgt ap owg ckp tentang saya...

saya nk berjaya...
2 bkn hal kowg...
okes...nk bgtw je...x mrh...but tkt owg ckp kite nie 
hipokrit???< eja x betul...
saya x hipokrit
saya tetap mcm saya....
saya x suke tru owg...
hihihihi
bye2
xad entry n ayt da...
salam sayang

result exzam....


alhamdulillah...
result kebanyakan nya meningkat.....
but 
tgl 1 paper lg debar....
dub2...dub2...

hihihihi...
xad ap nk kate da....
just exzam nie sdikit x puas haty

sbb??
saya sangat cuai....cuai....cuai dan cuai...
tell me why u so cuai???

em...
trlampau exsited....n x bace soalan betul2...
kebanyakan yg cuai 2 oleh kerana mate yg xberapa nk ok....
skrg kwt sgt berlappy...
atoi...
cuai2....cuai2...
ad la nyesal bb cuai..
lw x cuai mesty markah lg tinggi
hey jgn nk ngumpat2 kt belakang aq...
aq thu aq x secerdik ko???
tp
aq cuba yg trbaek utk dri aq....

just 
sekarang
banyak cuai
emm...
lpz nie x blh cuai....mate kene bke btl2...

btw
bersyukur bb bnyk meningkat....

owh spm....
takutny....

Sunday, 17 March 2013

memaafkan


pernah degar x kate2 nie???
mmg betul
bg seseorg yg pernah di khianati dia mesty xakn mudah percaya 
dgn perangai owg yg meminta maaf denganny....

bak kate kwn2
ko ckp senang
tp
hakikatny agak sukar utk seseorg itu menerima kamu jika kamu pernah mengkhianatiny

so 

pengajaranny
jgn lah khianat owg...
jgn tpuu owg

6t xad owg nk kwn n nk caye ckp kiter
wlaupown ap yg kite ckp n bwt betul...

sekian,,....xad idea yang best   untuk update blog....bb sy sukar utk memaafkan owg yang pernah melakukan kesilapan dengan saya...
bg saya mungkin dy akn sedar kesalahan dia bile sy x maaf kn dy

tp
igt 
klw sy da maafkan kamu....
sy xakn igt da ap yg kamu pernah bwt dlu kt sy....
tp
kamu perlu la menunjukkn perubahan yang baik dlm diri...

bye....syg u alllzzz

Friday, 15 March 2013

saya da sihat sikit!!!!

sambungan kepada cerita saya sakit ary 2.....

naik je tahun 4 saye da sihat 
tp 
berat bdn sy 28 kg...

percaya x????
berat nie tetap sampai saya tingkatan 1....

dlm bulan sepuluh thn 2009 ....
sayer punye berat naik sekilo2....

alhamdulillah da naik berat badan...
tp
sy ad penyakit lain ....
tp 
mula2 2 sy igtkn sy xskit....
just wt bodo jela....


em bile naik pom 4 sakit 2 mkin menjadi2....
bulan pose lg teruk....
smpaikan setiap malam sy x blh tdo oleh sebab x sedap nk nafas

smpai jgak seminggu jd mcm 2 
ngadu kt mak
p2 mk swh ayh bwk klinik

hari yang bawak klinik 2 
dktr tnye mcm2....
dktr ckp sy punye paru2 ad mslh....

dktr ckp nk refer hospital 
tp 
mase 2 da tgl 3 4 ary sebelum rayer....

hmm dktr swh tnguh 
tp
dy bg ubt....dy ckp mkn ubt 2...
lpz rayer lw skit ag dtg semula...

tup2 
lpz rayer mmg ad ase skit
tp
terlampau sibuk dgn bagai2 aktiviti.....

smpai sekarang x g ag....
tp
klw letih mmg rase sgt2 skit....
tp
cuba kuatkan dry....

mak ckp 6t nk g jumpe dktr...
tp
sy pown terlampau sibuk dah tingkatan 5 pown...
sibuk la....
sy pown rehat  x ckup...
bile malam secret admire selalu ckp yg sy sesak nafas...

em mungkin sy ad lelah kot....
ha3.....


....sekian.... 
-sayang kamoo-

sahabat yang baik

"Kalau kita memperhatikan cermin yang
baik dan jernih, ianya akan
memeberikan bayangan yang sesuai apa
adanya yang dicerminkan. Begitu
pula sahabat yang kita ibaratkan seperti
cermin yang baik, maka ia
akan mncerminkan bagaimana pribadi kita
yang sesungguhnya.

Jom kita tengok Ciri2 cermin yang dapat
kita ibaratkan seumpama
sahabat:

1. Lemah lembut:
cermin tiada pernah akan berlaku kasar
dan mencela,
tapi ia akan katakan kotoran yang
melekat pada tubuh kita dengan
lembut, sehingga dengan spontan kita akan
mengadakan perbaikan.

2. Pandai menyimpan rahsia:
watak cermin takkan pernah
memperlihatkan wajah orang yang
bercermin di hari kelmarin kepada
sesiapa pun yang tengah berdiri
dihadapannya.

3. Tidak pilih kasih:siapa saja yang berdiri dihadapannya
tidak pernah ditolaknya baik itu orang
yang cantik atau tidak, kaya atau miskin.

4. Setia setiap saat:
cermin selalu siap dipakai bila-bila
masa. Selalu setia menanti siapa yang
akan bercermin dihadapannya dan
dilakukannya dengan penuh keikhlasan.

5. Sabar dan sungguh-sungguh:
berbagai tingkah laku dan gaya orang
yang berdiri dihadapannya, hal itu
takkan pernah membuatnya protes atau marah.

6. Terus terang:
diantara sifat cermin adalah berterus
terang dengan memunculkan bentuk orang
yang bercermin,tidak pernah mengubah
bentuk wajah orang yang bercermin, jelek
menjadi cantik, atau pun sebaliknya.

Semoga kita menjadi salah satu
cermin-cermin tersebut. Rasulullah
S.A.W bersabda, diriwayatkan dari Abu
Hurairah ra : "Sesungguhnya di
sekitar 'Arsy terdapat mimbar-mimbar
dari cahaya, yang diatasnya terdapat suatu
kaum yang menggunakan pakaian yang
bercahaya. Wajah mereka
bercahaya, dan mereka itu bukan nabi
atau para syuhada. Akan tetapi
para nabi dan syuhada merasa tertegun
dan iri kepada mereka sehingga
mereka berkata: 'Yaa Rasulullah, tolong
beritahu siapakah gerangan
mereka itu? 'Beliau menjawab: "Mereka
adalah yang saling menjalin
cinta kasih kerana Allah, dan saling
bermajlis kerana Allah, dan
saling mengunjungi semata karena Allah."

...ini pown copy paste...

sekian....salam sayang semua

teman !!!!



 14 ciri2 teman yang sejati



Teman akan menikammu dari belakang,Tetapi sahabat akan menamparmu dari depan.
Ungkapan tersebut boleh dikatakan sebagai sahabat sejati akan selalu ada dan jujur pada Anda. Meskipun waktu brputar, sahabat tidak akan pernah pergi.  
 Imam Al-Ghazali berpesan kepada anak lelakinya:''Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:
  1. Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu.
  2. Jika engkau memerlukan pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu.
  3. Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.
  4. Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu.
  5. Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu.
  6. Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya.
  7. Jika dia mendapat sesuatu kebajikan(bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu.
  8. Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannnya.
  9. Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu.
  10. Jika kamu berdua berselisihan faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.
  11. Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat.
  12. Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu.
  13. Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu.
  14. Dia mendorongmu mencapai kejayaan di dunia dan akhirat.
sekian....
....copy paste...


Thursday, 14 March 2013

diperlukan @ tidak???

em
saya banyak merasa diri ini hanya diperlukan pada masa susah sahaja....
mase senang saya bagaikan tidak wujud

nak citer lah
em....
kadang2 mmg ad terasa haty...
sebab di layan dengan x senang....
bg dy owg sy hanya ad mase dy owg nak dan perlukan pertolongan dr saya

but
bile diaorang xad ap nk mntx tolong mesty dy owg akn lupakan saya
nak cakap terasa mmg lah....
da lame perasaan psal nie....
tp
saya wt mcm biasa....

nak citer lagiiiiiiiiiiii
dulu selalu gak jge haty owg....
tp
sy da rase mcm mne jge haty owg tp owg x jage aty kite
kononny dulu
bialah haty owg suka....haty kite duka???
em 
sbb nk jge sgt haty owg .... haty sendry terluka!!!!!!!!

jelah cerita kali nie....
setakat nie saya x prnah jumpe kawan yang same2 senang dan susah
sy mmg x sebaik2 kwn
tp
sy cuba utk menjadi yang terbaik....
harap dpt jumpe kawan sejati yang sebenarnya,....

  • kwn yang baik adlh kawan yang menegur kesilapan kawan ny....
  • kawan yang baik  xpernah menyembunyikan ap2 yang membuat haty kwnny terluka
  • kawan yang baik akan perbaiki diri kawan ny
mungkin
saya xad semua yang ad diataz...
tetapi saya cuba utk mencari kesilapan sendry....

sekian

Wednesday, 13 March 2013

sakit???


Ingatlah 4 ini bila mana kita jatuh sakit...


Apabila seorang hamba ALLAH jatuh sakit, ALLAH akan utuskan 4 orang maLaikat :
✦ MaLaikat pertama akan mengambiL seLera makanan.
✦ MaLaikat kedua akan mengambiL rezeki.
✦ MaLaikat ketiga akan mengambiL kecantikan wajah (muka pucat).
✦ MaLaikat ke-empat akan mengambiL dosanya.


ApabiLa sampai waktu yang ALLAH tetapkan untuk hamba-Nya supaya kembali sihat, ALLAH akan menyuruh maLaikat pertama, kedua dan ketiga supaya memberi baLik apa yang diambiL oLeh mereka.. Tetapi ALLAH tidak menyuruh maLaikat keempat supaya memberi baLik dosa hamba-Nya tersebut. .
# Lihatlah bertapa sayangnya ALLAH terhadap kita,

~Sebaknya bila mengenangkan kasih sayang Allah swt yang tiada tandingnya kepada kita semua..~

~gambar hiasan~


em 

rindu????
sayang????
cinta??????

ape semua 2????

tepuk tgn tnye jiwa.....
*hahahah....hancur perkataan bm aq

em

klw bile kite semua ad peminat o peneman hdup

mesti kita akn 

ad perasaan diatas....

btw.....

mcm mne pulak

klw perasaan diatas kita pendam..

kite tujukan pada ex.... 

mesti xad tindak balas????

em

tp

hakikat

sy masih simpan

perasaan ini kepad dy

wlaupown 

sy da jmpe owg yg lbih baek dr dy....

em

xtw nk ikt haty ow ikt je perasaan????
bkn ke same ????

hihihihihi
da melalut...

okey bubye2

da matok esok skul....

bye2 

bloger

sayang kowg

em.....sekadar coretan dan renungan


em ary 2 kan pasal kawan

nk ckp je kat snie.....

sy ad kwn

tp....

kwn wktu senang je???

okey.....

klw awak2 sekalian 

pernah kena marah dengan satu hal yg langsung x patot...

okey mmg sy mrh dy

btw

sy marah ap yg patot

tp 

sy kecewa sbb dy blh sndir2 blakang saya

hey ....
anda sentiasa di perhatikan

tp


sekarang 

dia mntx tlg...

swh sy tlg dy bwt ap yg sy mrh dy ary 2

klw iktkan haty 

mmg lah masih sakit

tp

dy msih kwn sy

mcm mne pown sy kene tolong dy....

em 

ape kowg bwt klw jd sy???
bantu or biarkan dy sendiri

haty lebih kepada bantu

but msih buntu dgn fikiran

n  

haty sendry pasal yg dy marah 2....

em

no comment!!!!!

Saturday, 9 March 2013

xad kawan????

em.....
kawan????
ad ap dengan kawan????
perlu ke ad kawan????

meh sni nk cerita skit ea

sy langsung x kesah lw sy xad kawan
sbb
saya mmg xad kwan...

mse skula rndah owg semua ad kawan
tp
saya xad kawan....
tahun 6 saya ad kwn 4 n 5 org
saya rase
bg saya
kawan bkn lah penentu hdup
sy boleh je hdup tnpe kwn2 d sisi
sape nk ckp sy xpandai berkawan????

mmg sy x pndai.....
tp
sy cuba utk menjadi yg terbaek antara kwn2 ...
wlaupown diaowg x hargai....

sy mmg x amk haty....
sbb
sy xanggap yg diaowg adlh kwn sejati

mmg 
sukar utk mencari kwn yg sejati
mse senang ad mase susah pown same

tp
sekarang da xad  susah nak cari sahabat sejati
lw ad pown yg ad time senang
bile susah da hilng
saya mengaku mmg sy x pndai nk 
  1. bergaul dengan org
  2.  x pandai menyesuaikan diri dgn owg
  3. sy x pndai nk bercakap dengan lemah lembut
  4. sy x pndai nk berkawan dengan owg
  5. sy mmg sombong
  6. sy sorg yg susah nk tegur owg yg d kenali sbg kawan dahulu.....jika dy x menegur sy dahulu

Wednesday, 6 March 2013

solution sy...

 jenama complete
kwn yang tolong belikan....
sayer bli besar nie je bdax2 yg tgah stdy + mlz smpan duit sndry 

da abiz

peminat lens....lens jenama kira2 je

dulu 
aq mmg minat sgt pkai lens

sebabny

ramai yg kate mate ku sepet
oh...

penah bli jenama kira2...

jenama 2 blh than ok ....

selesa...

but 

pedih lah

pasalny dulu main pakai je...

hihihihi

nmpk kn jakun 2???

da x pyh nk ngumpat d blakang aq

nak letak gmbr lens 2 da hlang
so ambk pic from google
nie hasilny
warne nie....coklat...
mmg x pnah pasan mate nie coklat....
boleh g bli wrne coklat
mmg x nmpk lah
nie pown from google...

sy bli saiz 16mm
mmg besar jd mate...

2 je

soe klw gmbr from google nie dr sape2...sy  just nk cerita sal lens yg pnah sy bli

bye2