Tuesday, 4 February 2014

sehari bersama family

assalamualaikum......

terima kasih taw sebab datang komen dan blogwalking ke blog hana....nanti hana akan balas kunjungan lepas update entry nie
ha ko tengok kemain lagi ye tuan blog ni punye tajuk....
hari nie hari utk menunaikan janji.....wuhaaahaa...

tarikh :1/2/2014(sabtu)
location : kuala terengganu,terengganu

ingat tak lagi entry lepas???apa tak ingat???kesian tuan blog cerita sesorang
sabtu yang lalu saya telah....(asl trlbih baek ayt aq??)bebel sorg*
ok sory2.....apa sorry-sorry naik lorry lah....hahahahaha....

moh le kite stat tuan blog nk warning entry nie tak ad gambar...malaz nak upload...laptop masalah.....(ceh sejak bile ko letak gambar dalam blog nie????xad kn...so jgn hover.....)again*

mohon maaf wahai reader.......

sabtu lalu hana going to terengganu....wah cuti kan jalan lah....eh x jugak sebenarnya ada tujuan ke sana....
tujuan utama adalah menghadirkan diri ke perkahwinan abg sepupu.......nampaknya sorang lagi dah kawen...ayat poyo*

ok memang tujuannya nak ke majlis perkahwinan....
bertolak seawal sebelum subuh pukul 5.....

jalan kaki dari rumah....eh jgn over ok hana naik kereta la....lw jln kaki lambat sampai kurus lah hana yang dah sedia kurus nie......

masuk lebuhraya untuk pergi ke destinasi pertama iaitu perkahwinan abang sepupu.....
dalam perjalanan sebelum masuk lebuhraya tu hana tengok ciptaan allah....cantik sangat...lebih2 lagi sekarang musim sejuk....wooo....kabus tebal giler....ok jgn buatt selok*

ok sampai di destinasi pertama pukul 10 lah senang.....sbb smpai 2 nk dkt2 pkul 10.....
ok g masjid terus sebab akad nikah kat sana......
selesai semua2 yang patut,...hana g makan kenduri la...aq budak2 apa boleh buat*

dalam pukul brape entah dh x ingat.....hana bertolak balik perancangannya nak pergi beli kain batik untuk bonda tercinta........so lalu la jalan biase je.....jalan punye jalan jumpe lah kedai yang bernama Desa Murni Batik...berhadapan dengan salem aziz textile(maaf ejaan x pasti betul yg salem aziz textile)amatlah kritikal tuan blog nie bru cuti dua bulan dah lupe mengeja...ish2*

xtak silap hana desa murni yang nie yang baru lagi....n x silap kt sini yg paling besar....lw silap sorry sy orang bukan orang terengganu

masuk2 je kedai dia terus nampak bear.....geram giler la besar-besar boleh tahan pulak harga dia.....maen teddy 2 sementara mak memilih baju batik.....

and than x sangke yang ayah belanja shawl wah sape xnk kn???ambil jela....
dapat lah shawl se sorang......cantik sangat angan2 nak pkai g kenduri belah abg sepupu mean sambut menantu orang sini panggil

dalam pukul 3 x silap balik lah....dalam perjalanan balik singgah ke masid terapung.....hana x tw ap nama masjid 2...tp dr kecik sampai besar kalau pergi situ mesti ayah cakap nak g masjid terapung...dah lama x pergi last pergi sekolah rendah...now dah habis sekolah pown...hahaha...btw i waiting for spm result.....dah banyak berubah......sebab apa hana panggil masjid terapung???sebab dia duduk dalam air.....ada ikan lagi kau kt dalam air 2.....

lepas 2 dah berjalan pulang ke rumah.....sampai dalam pukul 8 macam 2....malam tu pengsan  tido dulu atas katil....esok bangun g pulak umah nenek......xad cerita laen lw g umah nenek x laen x bukan pergi pantai la...hahahaha......

macam x best mungkin.....tp bagi hana nie la pengalaman walaupun x banyak tempat hana pergi hana gembira bersama family......

bye2....
p/s:sorry entry nie hana banyak bergurau....maaf lambat blogwalking sebab hana x sihat mana nie....just update sebab dah janji......

jom add : ieysha hana








5 comments:

  1. bestnye!ayie xpnah smpai lg t'ganu..huhu

    ReplyDelete
  2. masjid terapung tu kat mana yer ...

    ReplyDelete
  3. kt taman reakriasi kuala ibai lw x silap.....

    ReplyDelete
  4. Xpernah g ganu..... bestla hana ayah belanja shawl.......;-)

    ReplyDelete

sayang kamoo...thanz form comment
ad mase datang lah lagi....komen baik2....kerana anda adlh insan yang baik <3 <3