Tuesday, 1 April 2014

sehari di pusat memandu...


hai allz....ada lagi ke nak baca blog hana??dah lama terbiar dek kerana ketiadaan masa....
wah2 nak bgthu entry nie pnjang n ta bergambar....maklum la hana nie just ad handfone yg torchlight 2 je....
x caya sudah.....

sape yang follow perkembangan hana di fb dia thu lg cepatlah.....ok2,..beberapa minggu nie asyik ke hospital je kuar masuk....tambah lagi dgn blaja kereta....2 in 1 hana skng...kuar hospital n seary 2 je rht kt umh lpaz 2 hana pown g la blaja kete.....

nantilah story about knpe hana msuk hospital ye....skng nak cerita pengalaman tadi...
dengan rasa happy nya hana dah lulus jpj test....alhamdulillah....dpt 18/20...salah 2 je.....
markah lulus dia 16 n ke ats...biase kt borang 2 dia tulis berapa markah lulus...
wah jpj hari nie support gler...x rase macam takut...walaupown hakikatnya hana takut...

paling hana takut time nk buat bukit..maklum la tenaga budak umuur 18..ketinggian 158 dan 38 kg je beratnya...hai berat susah nak naik!!!memang hana selama blaja kereta hana sekali 2 je dpt turunkan hand brek 2....yg laen selalu fail....tp allah adlah perancang yang terbaik...rezeki hana lulus hari nie....bukit ok,parking ok...and jalan raya pown ok...

nak story  nie...wah2...td banyak dugaan sebelum test...antaranya....ada satu kereta 2 dia boleh langgar divider n mmg naik la ats divider...mase 2 dia nk g test jln raya.....hana x test lagi sebab hana sesi 2.....mmg kuat la bila dia langgar 2habis semua org pandang kt dia termasuk jpj yg kt bwh 2....

mase 2 hana banyakkan istifar...then dlm setengah jam gitu no hana kene panggil...so naik la kereta....baca bismillah...n tawakal je pd allah....hana pown naik...x sangke lepas...wah2 best mmg bahagia bab lepas dh kn....alhamdulillah...

lepas buat bukit...buat parking pulak....buat je...and lepas jugak...siap parking n 3 penjuru...
hana letak kete kt tmpt asl semula..n g kt jpj....
mase g 2 akak jpj kate...adik awak makan


banyak sikit...kurus sangat 2 akak tgk awk jalan pown huyung bile kene tiup angin...hahaha...ok dia ckp hana bgus sbb hana kurus tp blh buat....alhamdulillah allah bagi hana kebahagiaan di hari ini.....insyaallah allah berikan yang terbaik buat hambanya.....

mase buat jln rya hana dpt jpj laki....ok la jugak....hana masuk n bwk kete....alhamdulillah lulus

jom layan gmbr from fb peribadi hana...sorRy....nama fb private....pleaz hormati and don't copy picture...

nampak kebahagiaan di situ


nie from fb blog hana....

maaf hana terpakse privatekn semua komen n name...termasuk nama fb peribadi hana...sbb fb peribadi hana x approve dan x add sape2 kecuali family and member terdekat.....
i just share my happiness too all yg read my blog.....
p/s : hana ada minat seseorang mase latihan..bapak alim...lah hensem..hahaha.....dia test sekali dgn hana..iaitu semalam...31/3/2014 hadiah x ternilai drpd ibubapa....alhamdulillah...lesen P dah kereta and moto....
wah2 hana dah dpt apa yang hana nakkan....dan semuanya berjalan lancar....

nota kaki : doakan hana dpt sambung study ye....bye2...jmpe lg...



9 comments:

sayang kamoo...thanz form comment
ad mase datang lah lagi....komen baik2....kerana anda adlh insan yang baik <3 <3